“Business Intelligence” is een woord dat u wellicht steeds vaker voorbij ziet komen. Maar wat is nu eigenlijk Business Intelligence en hoe kan uw bedrijf met Business Intelligence starten?  Vanuit de meeste verkopers gezien is Business Intelligence software en service dat kan worden verkocht om ervoor te zorgen dat u meer informatie uit uw bestaande data kunt halen. Voor ons geldt dit net. Wij geloven erin dat Business Intelligence er is voor het ondersteunen van de processen en inzicht krijgen in deze processen. 

Voordat je met Business Intelligence gaat beginnen is het slim om de volgende 4 dingen duidelijk te hebben:

  • Duidelijke doelen opstellen
  • Een duidelijk proces uitzetten
  • Ervoor zorgen dat belangrijke gegevens worden vastgelegd
  • Toegankelijkheid gegevens voor analyse en presentatie

 

Duidelijke resultaten

Voordat een bedrijf met Business Intelligence gaat beginnen is het slim om ervoor te zorgen dat er duidelijke doelen worden vastgelegd. Want waar moet BI nu voor zorgen? Wat hopen we te bereiken met dit idee? Het is van belang om helder en concreet vast te stellen wat u nu eigenlijk hoopt te bereiken. Wanneer dit niet duidelijk is, maar u toch aan Business Intelligence begint, gooit u geld weg. 

 

Duidelijk proces

Nu het doel of de doelen van Business Intelligence vastgesteld zijn is het aan te raden om ervoor te zorgen dat er een proces is om het geheel te managen. Denk hierbij aan het vaststellen van tussentijdse meetpunten, identificeren wie aan het proces deel moet nemen en hoe en door wie beslissingen gaandeweg worden gemaakt. 

 

Belangrijke gegevens vastleggen

Business Intelligence is gebaseerd op het analyseren van data. Data die dus niet wordt vastgelegd wordt niet geanalyseerd. Het is voor bedrijven van belang de juiste gegevens vast te leggen. Om er zeker van te zijn dat Business Intelligence iets voor uw bedrijf kan betekenen, moet je zeker weten dat gegevens die u nodig heeft ook daadwerkelijk aanwezig zijn binnen uw bedrijf. Kijk naar de doelen die u heeft vastgesteld; worden de juiste gegevens vastgelegd om tot een uitkomst te komen? 

 

Toegankelijkheid gegevens

Wanneer u de juiste data heeft vastgelegd en het wordt bewaard in een vorm of een plaats die niet toegankelijk is voor diegene die de gegevens nodig heeft, is het nog steeds nutteloos. De data die Business Intelligence gaat analyseren moet op een plek worden opgeslagen die toegankelijk is. Daarnaast dienen de gegevens in de juiste vorm opgeslagen te worden zodat het geanalyseerd kan worden door de Business Intelligence software die op dat moment gebruikt wordt. 

De laatste voorbereiding en misschien wel de belangrijkste is ervoor zorgen dat uw organisatie toegewijd is de geanalyseerde data te gebruiken. Informatie waarop u niet reageert en niet stuurt is geen Business Intelligence, onthoudt dat goed. 

 

Meer informatie?
Wij bellen u terug!

Relevante cases

BI Right! kijkt goed naar wat het probleem is en zoekt daar vervolgens een geschikte consultant bij. Bovendien hebben ze niet alleen kennis van hun eigen vakgebied, maar weten ze ook hoe het er in onze markt aan toe gaat.  >

De Hartekamp Groep

Claudia de Jongh
Functioneel Analist

Ga naar boven