Zonder Business Intelligence loopt een bedrijf het risico belangrijke beslissingen te nemen op basis van verkeerde of incomplete informatie. Daarom is het belangrijk om een strategie te hebben als het gaat om BI. Als dit goed is geïmplementeerd, kan iedereen binnen een bedrijf betere keuzes maken, onderbouwd met correcte informatie. Welke voordelen heeft een strategische BI-implementatie nog meer?

1. Snel trends spotten en hier op inspelen
Of het nu gaat om koopgedrag van consumenten, de omloopsnelheid van de voorraad of andere belangrijke zaken: al dit soort dingen zijn beter in kaart te brengen, te analyseren en te evalueren wanneer er goede BI-tools aanwezig zijn. Veel BI-tools bieden de mogelijkheid eenvoudig de meest belangrijke trenddata overzichtelijk weer te geven.

2. Personeel is in staat zinvolle informatie en trendrapporten te gebruiken
Het dynamische karakter van de BI-tool zorgt ervoor dat het managementpersoneel veel beter geïnformeerd is en hierdoor betere beslissingen kan nemen. Als de tool met genoeg zorg wordt ingericht, is de informatie beschikbaar voor alle niveaus binnen de organisatie. Zo kunnen managers zich concentreren op de meest actuele en belangrijke data.

3. Gemakkelijk diepgaande financiële, operationele en andere rapporten maken
In een BI-tool worden bedrijfsgegevens doelgericht verzameld en geordend. Hiermee is het een stuk eenvoudiger zinvolle, krachtige rapporten te maken. De presentatie van gegevens en eenvoudige connectiviteit naar nuttige tools maakt het genereren van rapporten de eenvoud zelve.

4. Rapporten eenvoudig bekijken, aanpassen of analyseren met andere programma’s
Strategische BI-systemen vereisen geen koppeling met geavanceerde of dure software of hardware. Ze werken vaak heel goed samen met bestaande programma’s zoals Microsoft Office, Crystal Reports, en andere software van derden.

5. Het creëren van actuele samenvattingen en andere documenten
Een goed geïmplementeerde BI-tool is gestructureerd ingericht. Gebruikers kunnen hierbij gemakkelijk relevante informatie omzetten naar bijvoorbeeld een samenvatting of detailtransactie. De beschikbare informatie is actueel en zorgt ervoor dat er snel beslissingen kunnen worden genomen.

6. Gegevens consolideren van meerdere bedrijven, afdelingen en databases
Consolidatie en aggregatie zijn veelbelovende en krachtige aspecten van BI. Vóórdat er een BI-strategie is geïmplementeerd, kost het vaak veel tijd om bijvoorbeeld een fiscale begroting op te stellen. Met een BI-tool wordt de informatie geconsolideerd en bijgehouden, waardoor het maken van zo’n begroting veel minder tijd kost.

7. Minimaliseren van handmatig en repetitief werk
Met een goed ingericht BI-systeem komt er minder handmatig en repetitief administratief werk aan te pas. De dagelijkse verwerking van gegevens wordt veel gemakkelijker en gebeurt sneller.

BI Right! helpt u graag met een succesvolle implementatie van uw BI-strategie. Neem contact op voor meer informatie.

Meer informatie?
Wij bellen u terug!

Relevante cases

BI Right! kijkt goed naar wat het probleem is en zoekt daar vervolgens een geschikte consultant bij. Bovendien hebben ze niet alleen kennis van hun eigen vakgebied, maar weten ze ook hoe het er in onze markt aan toe gaat.  >

De Hartekamp Groep

Claudia de Jongh
Functioneel Analist

Ga naar boven