Aan de actie vanuit de Kamer over de ingekorte loondoorbetaling voor zieke werknemers wordt getwijfeld. Dit werd duidelijk in het Kamerdebat waarin Minister Asscher aangaf met dit plan bezig te zijn, maar waar nu van blijkt dat dit plan nog niet bevestigd is.

De maatregel houdt kort gezegd in dat kleine bedrijven met maximaal tien werknemers niet meer verplicht worden het loon van zieke werknemers gedurende twee jaar door te betalen, maar slechts één jaar.

In de Kamerbrief van Minister Asscher van Sociale Zaken is er slechts gesproken over een variant van de maatregel, aldus CDA-Kamerlid Pieter Heerma. 

Volgens Asscher is het kabinet tot de conclusie dat deze maatregel de beste én enig haalbare optie is. De komende periode wordt het plan, in overleg met de werkgevers, nader uitgewerkt, waarbij hij aangeeft open te staan voor alternatieven. Een uitgewerkt plan, rijp voor besluitvorming, moet in het voorjaar klaarliggen.

 

Meer informatie?
Wij bellen u terug!

Relevante cases

BI Right! kijkt goed naar wat het probleem is en zoekt daar vervolgens een geschikte consultant bij. Bovendien hebben ze niet alleen kennis van hun eigen vakgebied, maar weten ze ook hoe het er in onze markt aan toe gaat.  >

De Hartekamp Groep

Claudia de Jongh
Functioneel Analist

Ga naar boven