Nu de arbeidsmarkt weer aantrekt, gaan werknemers kritischer kijken naar hun baan. Zestig procent van uw werknemers denkt er namelijk aan om binnen een jaar een andere baan te zoeken, blijkt uit onderzoek van arbeidsbemiddelaar Robert Half. Werkgevers die hun personeel graag willen behouden, doen er goed aan rekening te houden met bepaalde factoren.

Factoren
Werknemers van de generatie Y zoeken eerder naar een nieuwe baan, vergeleken met de generatie X en de babyboomgeneratie. Het vertrouwen in een nieuwe uitdaging ligt bij deze Y-generatie ook een stuk hoger. Werknemers zoeken in een andere baan niet alleen een hoger salaris. De belangrijkste reden is een betere locatie of woon-werkverkeer. Andere veelgenoemde factoren zijn loopbaanontwikkeling, de inhoud van de baan, een andere sector, een betere balans tussen werk en privé, de bedrijfscultuur en arbeidsvoorwaarden.

Werkdruk door mail
Een hoge werkdruk is ook een oorzaak van ontevreden werknemers. Onderdeel daarvan is de werkmail, die steeds meer beslag legt op de vrije tijd van werknemers. De continue verbinding met internet en het groeiende aantal mails zorgt voor stress. Dit blijkt uit onderzoek van GFI Software. Mensen checken hun mail regelmatig op vrije dagen en buiten werktijd om, zoals ’s avonds en in het weekend. Een kwart van de mensen voelt zich zelfs verplicht om binnen een kwartier te antwoorden op een e-mail.

Meer informatie?
Wij bellen u terug!

Relevante cases

BI Right! kijkt goed naar wat het probleem is en zoekt daar vervolgens een geschikte consultant bij. Bovendien hebben ze niet alleen kennis van hun eigen vakgebied, maar weten ze ook hoe het er in onze markt aan toe gaat.  >

De Hartekamp Groep

Claudia de Jongh
Functioneel Analist

Ga naar boven