In de huidige economische omstandigheden is uw personeel één van de weinige constante factors van het bedrijf. Handig zou het zijn als zij als vanzelf mee ontwikkelen in de lijn der plannen van de organisatie. De praktijk wijst uit dat een bedrijf het meest optimaal functioneert als er een bepaalde aanpak wordt gehanteerd, waarbij men rekening houdt met individuele talenten en ontplooiing daarvan. Daar danken bedrijven als Spotify of Netflix hun populariteit en succes aan. Wat hebben zij in hun zakelijke strategieën gemeen?   

1. Ontwikkeling opnemen binnen aanpak

De zakelijke omgeving en de wensen van het personeel worden aan elkaar gekoppeld om zo tot het beste resultaat te komen. Het houdt personeel in beweging, in ontwikkeling én betrokken. Bovendien kun je richtlijnen aanhouden die bepalen welk niveau behaald dient te zijn. Op deze manier kan bijspijkeren een natuurlijke aanpak worden. 

2. Geef personeel inspraak

We vinden het allemaal prettig vinden als we, werkzaam in een zakelijke omgeving, ten aanzien van het eigen vakgebied, mogen reflecteren over de invulling en mogelijkheden van de taken. Tijd en aandacht is ruimte creëren om personeel optimaal aan te laten passen aan fluctuerende omstandigheden. Dat levert effectieve alertheid en zelfbewustzijn op die voortdurend een toegevoegde waarde leveren aan de organisatie.

3. Leerproces meer praktisch ingericht

Het cursuszaaltje waar een coach één-op-één een workshop afratelt is allang achterhaald. Tegenwoordig wordt meer maatwerk ingeregeld gericht op de praktijk, met een heel team of een hele afdeling tegelijk. Vooraf worden dagelijkse problemen geïnventariseerd zodat het ‘te leren’ direct in de werkcontext kan worden meegenomen. Zo wordt meteen ook de dagelijkse groepsdynamiek meegenomen, waar iedereen in de praktijk mee te maken heeft.

4. Structurele aanpak in ontplooiing

Personeel houdt nu eenmaal meestal wel van richtlijnen, dus een structurele aanpak met eerst een groepsbijeenkomst, dan de opdracht en daarna de coaching, stimuleert de ontwikkeling. Men houdt elkaar gedurende zo’n proces scherp op concrete ontwikkelstappen, dat motiveert en voortkomt vrijblijvendheid.

Bronvermelding: http://pwdegids.nl | auteur Sanne van Baar | 15 oktober 2015

Meer informatie?
Wij bellen u terug!

Relevante cases

BI Right! kijkt goed naar wat het probleem is en zoekt daar vervolgens een geschikte consultant bij. Bovendien hebben ze niet alleen kennis van hun eigen vakgebied, maar weten ze ook hoe het er in onze markt aan toe gaat.  >

De Hartekamp Groep

Claudia de Jongh
Functioneel Analist

Ga naar boven