Nog niet ieder bedrijf staat open voor het inzetten van analytics en evidence-based HR. Vaak heeft dit te maken met politiek, die in veel bedrijven een grote rol speelt. Consultant David Creelman geeft tips om draagvlak te creëren bij managers.

Betrokkenheid
Het is belangrijk om managers zo vroeg mogelijk bij het analytics-project te betrekken. Zo worden ze niet verrast en voelen ze zich betrokken. Ook is het goed om te laten zien dat analytics de manager juist kan ondersteunen. Het is een middel om hen betere beslissingen te laten nemen. Zodra ze dit inzien, zullen ze de meerwaarde van analytics gaan begrijpen.

Complete plaatje
Je kunt meningen beter herformuleren als hypothese. Als de data vervolgens iets anders uitwijzen dan de hypothese, betekent dat niet dat de leider fout zat, maar dat de hypothese wordt verworpen. Dit brengt de organisatie uiteindelijk verder.
Verder is het goed om te erkennen dat getallen slechts een onderdeel van het complete plaatje zijn. niet alle data zijn hard bewijs, soms is de ervaring van een manager belangrijker. Er spelen namelijk meer factoren dan data wanneer een manager een beslissing moet nemen.

Bron: TNLT / P&O Actueel

Meer informatie?
Wij bellen u terug!

Relevante cases

BI Right! kijkt goed naar wat het probleem is en zoekt daar vervolgens een geschikte consultant bij. Bovendien hebben ze niet alleen kennis van hun eigen vakgebied, maar weten ze ook hoe het er in onze markt aan toe gaat.  >

De Hartekamp Groep

Claudia de Jongh
Functioneel Analist

Ga naar boven