Cognos Analytics 11, de nieuwste versie van Cognos, brengt een aantal nieuwe features en voordelen met zich mee. Welke zijn dit en hoe kunt u ze gebruiken? BI Right! zet het voor u op een rijtje. 

Interface
Het eerste wat opvalt aan Cognos Analytics is de vernieuwde interface. Het webportal Cognos Connection is vervangen door een naamloos portal. Deze interface geeft een prettige gebruikerservaring als een gebruiker overstapt van het bekijken van informatie naar het creëren van geavanceerde rapporten en dashboards. Het is hierdoor een veel eenvoudiger tool in het gebruik. Ook de voormalige mappenstructuur van Cognos Connection is aangepast en efficiënter ingericht. 

Mobiele apparaten
In de web interface is de nieuwe look & feel duidelijk te zien. Een van de veranderingen is dat de interface op een tablet precies hetzelfde is als op een PC. Daarnaast zijn de functionaliteiten die op de pc worden geboden ook beschikbaar op mobiele apparaten. 

Weergave
Cognos 10 had de Cognos Viewer voor het weergeven van uitgevoerde rapporten. Elke interactie met de inhoud van het verslag moest worden ingebouwd door de rapportontwikkelaar. Dat is aangepast in Cognos Analytics. Als de gebruiker de juiste rechten heeft, kan hij zelf rapporten inzien en eventueel aanpassen. 

Zoeken
De zoekfunctionaliteit is ook veranderd. De zoekfunctie in Cognos 10 werkte goed, maar vereiste veel IT-interactie om correct te werken. De zoekfunctie in Cognos Analytics is volledig geïntegreerd in het portaal met behulp van een nieuwe, schaalbare zoekmachine die geen IT-beheer vereist en altijd up-to-date is met de nieuwste content.

Belangrijkste voordelen
Nog even in het kort de belangrijkste voordelen van Cognos Analytics 11 :

• Vereenvoudigde user experience
• Meer self-service opties
• Aanpasbare user interfaces
• Uitgebreide zoekfunctie
• Testen en valideren van modellen in dezelfde omgeving
• Snel het formaat en de stijl van rapporten aanpassen
• Gemakkelijker ‘drag and drop’-functionaliteit
• Web-based modeling is mogelijk
• Snel interactieve rapporten bouwen 
• Personaliseer je omgeving met favorieten, meldingen en content

Meer weten over Cognos Analytics? Neem gerust contact met ons op!

 

Meer informatie?
Wij bellen u terug!

Relevante cases

BI Right! kijkt goed naar wat het probleem is en zoekt daar vervolgens een geschikte consultant bij. Bovendien hebben ze niet alleen kennis van hun eigen vakgebied, maar weten ze ook hoe het er in onze markt aan toe gaat.  >

De Hartekamp Groep

Claudia de Jongh
Functioneel Analist

Ga naar boven