Veel ondernemers worstelen nog steeds met de invoering van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ), zeggen deskundigen. De doelstellingen van de wet worden een jaar na invoering nog bijna nergens behaald. Bedrijven nemen nog altijd liever geen mensen in vaste dienst. 

Ingewikkelder
De Telegraaf citeert arbeidsrechtadvocaat Mariëlle Daudt van advocatenkantoor Jones Day: “Het ontslagrecht is eerder ingewikkelder dan soepeler geworden. De invoering van de WWZ heeft het vestigingsklimaat voor grote bedrijven zeker niet aantrekkelijker gemaakt.” De Amerikaanse klanten van dit advocatenkantoor begrijpen het ontslagrecht in Nederland niet. 

WWZ
Op 1 juli 2015 werd de wet ingevoerd ter versoepeling en vereenvoudiging van het ontslagrecht. Bij ontslag hebben werknemers met een vast of tijdelijk contract sindsdien recht op een transitievergoeding. Ook mogen flexwerkers minder lang tijdelijke contracten krijgen, waardoor zij eerder kans maken op een vaste baan. 

Effect
Arbeidsrechtadvocaten en werkgeversorganisaties vinden echter dat de wet juist het tegenovergestelde effect heeft. Bedrijven nemen geen mensen in vaste dienst omdat zij zich de kosten van de transitievergoeding niet kunnen veroorloven. Ook zou het moeilijker zijn om van slecht presterende medewerkers af te komen. 

Kritiek
Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland gaven eerder al aan niet achter de WWZ te staan. Minister Asscher heeft op de kritiek gereageerd met een wijziging in de ketenbepaling rond seizoensarbeid, zodat werkgevers meer mogelijkheden hebben om tijdelijke contracten in te zetten. Ook op het gebied van loondoorbetaling bij ziekte wil hij maatregelen nemen, waar volgende jaar meer duidelijkheid over komt. 

 

Meer informatie?
Wij bellen u terug!

Relevante cases

BI Right! kijkt goed naar wat het probleem is en zoekt daar vervolgens een geschikte consultant bij. Bovendien hebben ze niet alleen kennis van hun eigen vakgebied, maar weten ze ook hoe het er in onze markt aan toe gaat.  >

De Hartekamp Groep

Claudia de Jongh
Functioneel Analist

Ga naar boven