Hoe groot het opleidingsbudget van een organisatie ook is: slechts een kleine groep medewerkers maakt er gebruik van om zich te ontwikkelen. Hoe komt dit en wat is eraan te doen?

Volgens deskundigen kampen veel werknemers met een gebrek aan ontwikkeldrang, terwijl er vaak wel voldoende opleidingsbudget is. Ouderen en lager opgeleiden weten de weg naar opleidingen minder goed te vinden en er wordt minder in hen geïnvesteerd. Ook aan onderwerpen als robotisering wordt weinig aandacht besteed, omdat managers het gesprek hierover niet goed kunnen voeren. 

 

Job crafting 

Job crafting kan helpen om medewerkers weer in de ‘leerstand’ te zetten. In de wetenschap gaat men er vanuit dat wanneer medewerkers voldoende hulpbronnen hebben, ze ook om kunnen gaan met hun taakeisen. Er zijn verschillende trainingen waarin werknemers leren om hun hulpbronnen te vergroten. Degenen die een training krijgen om te werken aan hun hulpbronnen, zijn daarna optimistischer en meer bevlogen. Mensen worden actiever in het inrichten van hun eigen werk en zoeken meer uitdagingen. Dit verbetert de prestaties. 

 

Activeren

De positieve effecten van job crafting blijven werken op de lange termijn. Voor werkgevers en werknemers zijn dit soort trainingen de investering waard, omdat mensen ervaren zelf hoe ze hun werk anders kunnen inrichten. Ze gaan ook de ontwikkelmogelijkheden beter benutten. Het activeert mensen dus als het ware. 

 

Zelf aan de slag?

Wilt u als HR-afdeling hiermee aan de slag? Denk dan goed na over het juiste moment om ermee te beginnen. Kijk ook goed wat bij de organisatie past en wees duidelijk over wat medewerkers kunnen verwachten. Op lange termijn, mits goed ingezet, kan job crafting positief zijn voor de duurzame inzetbaarheid. 

 

 

Meer informatie?
Wij bellen u terug!

Relevante cases

BI Right! kijkt goed naar wat het probleem is en zoekt daar vervolgens een geschikte consultant bij. Bovendien hebben ze niet alleen kennis van hun eigen vakgebied, maar weten ze ook hoe het er in onze markt aan toe gaat.  >

De Hartekamp Groep

Claudia de Jongh
Functioneel Analist

Ga naar boven