Steeds meer organisaties kiezen voor een bedrijfsbrede BI-oplossing. Traditionele software maakt plaats voor oplossingen die in theorie door alle medewerkers gebruikt kunnen worden en waardoor analytische content door iedereen kan worden geproduceerd. 

De verschuiving van IT naar alle zakelijke gebruikers is al een tijdje bezig, maar wint snel aan populariteit. Traditionele BI-software geven geen bedrijfsbreed overzicht, waardoor gebruikers de data op hun eigen manier gaan interpreteren. Dit kan leiden tot conflicterende verhalen en verwarring, in plaats van goede beslissingen. 

 

Toekomst

Naar verwachting zullen de meeste zakelijke gebruikers en analisten in 2018 toegang hebben tot self-service BI-tools. Hiermee kunnen ze hun eigen analyses uitvoeren en zijn ze niet langer afhankelijk van de IT-afdeling. Het is hierbij wel belangrijk dat de BI-omgeving goed wordt beheerd en onderhouden door IT. Dit kan zich in de cloud bevinden, maar een on-premise analytisch platform is ook mogelijk. 

 

Samenwerking 

In het gebruikte platform moet veel aandacht zijn voor samenwerking. Dat is veel meer dan het delen van een bepaalde context: het gaat om het kunnen hergebruiken van eigen berekeningen en datasets, zodat de consistentie gewaarborgd is. Gebruikers moeten data samen kunnen voegen, diepgaande analyses kunnen uitvoeren, kunnen samenwerken en hun bevindingen kunnen delen. Dat lukt niet met traditionele BI-tools. 

 

Gebruiksgemak

De oplossing moet functioneel zijn en gericht op normale gebruikers, zodat er minder training nodig is. Pervasive business intelligence biedt zo een veilige en beheerde omgeving die uiteindelijk zorgt voor betere besluitvorming in de organisatie. 

 

 

Meer informatie?
Wij bellen u terug!

Relevante cases

BI Right! kijkt goed naar wat het probleem is en zoekt daar vervolgens een geschikte consultant bij. Bovendien hebben ze niet alleen kennis van hun eigen vakgebied, maar weten ze ook hoe het er in onze markt aan toe gaat.  >

De Hartekamp Groep

Claudia de Jongh
Functioneel Analist

Ga naar boven