In 2017 zet de economische groei door ondanks de grote, internationale onzekerheid. HR wordt flink aan het werk gezet met enkele grote veranderingen en trends in 2017. 10 trends waar HR het komende jaar mee te maken gaat krijgen.

 

Economische Groei

1. Onzekerheid maar groei

Ook in 2017 is er veel internationale onzekerheid met Brexit, Trump en nieuwe verkiezingen in Europa. Net als het internationale bedrijfsleven begint de Nederlandse economie er aan te wennen en blijven we groeien.

2. Internationale arbeidsmigratie neemt af

Het toelatingsbeleid voor internationale arbeidsmigratie wordt selectiever. Het zal daardoor moeilijker worden voor bedrijven om talent uit het buitenland aan te trekken. 

3. Groei goed voor iedereen

Het economisch herstel is goed voor alle sectoren en alle werknemers. De afnemende werkloosheid zorgt dat groepen werknemers die langer aan de kant hebben gestaan weer kansen krijgen.

 

Werkgevers

4. Moeilijk vervulbare vacatures

Door de afnemende werkloosheid krijgen bedrijven moeite vacatures te vervullen. Oplossingen zijn outsourcing om specifieke taken gericht in te kopen of behoud van eigen talenten. Echter lost dat laatste de problemen met vergrijzing niet op. 

5. Flex blijft winnen

Ondanks de groei blijven werkgevers de voorkeur geven aan flexibel werk. De concurrentie is echter hoog en flexwerkers zullen gevraagd worden zich langer aan het bedrijf te binden bijvoorbeeld door een meerjarig project.

6. Kantoor weer populair

Thuiswerken blijft populair, maar werknemers kiezen voor het persoonlijke contact op kantoor. Teams en individuele werknemers gaan dit jaar zelf bepalen hoe zij willen samenwerken: rustig thuis of met de inspiratie van collega's op kantoor. 

 

Werknemers

7. Werknemers eisen

Werknemers kunnen weer eisen stellen. Uiteraard verwachten ze een beter salaris en betere secundaire arbeidsvoorwaarden, maar ze willen ook meer zeggenschap over werktijden en hun ontwikkeling.

8. Vrouwen werken langer

Vrouwen gaan steeds langer werken en hebben de voorkeur voor werkgevers die meedenken en ontzorgen. Door kinderopvang, maar ook extra hulp of tijd, te bieden.

9. Job hoppen 

Met de groeiende economie en het flexwerken zullen jongeren met een tijdelijk contract steeds korter blijven en kiezen voor bedrijven die beter betalen of leukere klussen bieden. 

 

HR-Professionals

10. HR: strategische analist?

Zou het niet geweldig zijn als HR zou rapporteren welke afdelingen het meest bijdragen aan de winst of welke medewerkers met welke competenties het meest bijdragen? HR zal zich hiervoor moeten ontwikkelen tot strategische analist of accepteren dat de financiële afdeling deze taak over neemt.

 

 

Meer informatie?
Wij bellen u terug!

Relevante cases

BI Right! kijkt goed naar wat het probleem is en zoekt daar vervolgens een geschikte consultant bij. Bovendien hebben ze niet alleen kennis van hun eigen vakgebied, maar weten ze ook hoe het er in onze markt aan toe gaat.  >

De Hartekamp Groep

Claudia de Jongh
Functioneel Analist

Ga naar boven