Informatie is macht, dat weten we ondertussen in dit 'tijdperk van informatie'. Business Intelligence is daarom essentieel in elke onderneming. Veel kleine ondernemers of managers doen echter nog niks met Business Intelligence. Ze weten niet precies wat het is en hoe het hen zou kunnen helpen.

Business Intelligence (BI) is het verzamelen van gegevens over de onderneming en de markt om dat om te zetten in beslissingsondersteunende informatie. BI is niet alleen geschikt voor de grote multinationals, elk bedrijf kan er van profiteren. 

Zeven redenen waarom elk bedrijf BI moet omarmen:

1. Productiviteit omhoog

Werknemers hoeven geen tijd meer te besteden aan dataverzameling of analyse, wat hun productiviteit ten goede zal komen. Alles wordt geautomatiseerd bijgehouden in een BI programma. Met één druk op de knop kun je analyses en statusrapporten verkrijgen.

2. Verkoop- en marketing informatie verkrijgen

In een Customer Relationship Management (CRM) systeem wordt alle informatie over klanten bijgehouden. Bovendien is het mogelijk deze data op allerlei manieren te analyseren zodat je beter inzicht krijgt hoe en waar er nieuwe klanten gevonden kunnen worden.

3. Doelen behalen

Vaak worden er doelen gesteld zonder deze ook echt te behalen. Met BI kun je het doel ook echt halen: iedereen wordt tijdig aan het doel herinnerd, statusrapporten kunnen elk moment gedownload en welke middelen er nog ingezet kunnen worden. 

4. Return on Investment (ROI)

Met betere strategie, snellere rapporten, lagere overheadskosten en betere toegang tot goede data en informatie, kan Business Intelligence een positieve invloed hebben op een bedrijf's ROI. 

5. Inzicht in consumentengedrag

Een groot voordeel van BI is dat je het huidige consumenten koopgedrag kan analyseren. Door te weten wat mensen kopen, kun je producten ontwikkelen die passen bij de huidige trends.

6. Zichtbaarheid verbeteren

Niet elk project loopt altijd even soepel, maar het is lastig te achterhalen waar er iets mis gaat. Met een BI programma krijg je inzage in alle processen en kun je zien waar er nog iets verbeterd kan worden.

7. Van data naar actiegerichte informatie

BI is een analytisch systeem dat je het nodige inzicht kan geven om een succesvol, strategisch plan te ontwikkelen voor je organisatie. BI identificeert trends en patronen en maakt connecties 

 

Meer informatie?
Wij bellen u terug!

Relevante cases

BI Right! kijkt goed naar wat het probleem is en zoekt daar vervolgens een geschikte consultant bij. Bovendien hebben ze niet alleen kennis van hun eigen vakgebied, maar weten ze ook hoe het er in onze markt aan toe gaat.  >

De Hartekamp Groep

Claudia de Jongh
Functioneel Analist

Ga naar boven