HR-intelligence

BI Right! is dé specialist op het gebied van HR-Intelligence. Wij verzorgen het gehele proces van de input, het meten, analyseren en vertalen van gegevens naar bruikbare managementinformatie. Het doel van HR Intelligence is het verbeteren van advies aan het management en de medewerkers binnen de organisatie en het inzichtelijk maken van de impact van HR op het bedrijfsresultaat van de organisatie.

Denk daarbij aan het verbeteren van processen zoals de doorlooptijd van het werving-en selectieproces of bijvoorbeeld de invloed van de aanpak van ziekteverzuim. Hiervoor bestaan voorspellingstools, die interessant kunnen zijn voor de strategie van de organisatie. Denk bijvoorbeeld aan het effect van vergrijzing en andere kansen of bedreigingen. De kracht van een organisatie wordt vaak bepaald door de mensen die er werken. En meerdere factoren hebben invloed op het succes van deze mensen. BI Right! helpt inzicht geven in al deze factoren.

  Metrics

Hierbij ziet u hoe het gesteld is met het verzuim en de bezetting in uw organisatie. Hoe hoog is het verzuimpercentage? Wat zijn de trends van de afgelopen jaren? Hoe is de bezetting? Zijn leeftijd en geslacht goed verdeeld?

  Analytics

In deze fase zoomen we dieper in op de cijfers. We zoeken naar oorzaken, bijvoorbeeld voor een hoog ziekteverzuim. Hierbij kunnen we cijfers over werving & selectie, opleiding en competenties toevoegen. Een HR-consultant begeleidt u bij het analyseren van de cijfers. Wat zeggen de cijfers? Welke acties kunt u ondernemen? Hoe kunt u de informatie vertalen naar toekomstige acties?

  Predictives

Hierbij schetsen we voorspellende scenario’s op basis van de cijfers. U wilt een hogere productie draaien, wat voor mensen heeft u daarvoor nodig? Als uw kosten omlaag moeten, wat betekent dat voor de bezetting? En wat moet u doen om een bepaald doel voor de lange termijn te bereiken?

Meer informatie?
Wij bellen u terug!

Relevante cases

Testen rapportages, deze naar de gebruikersorganisatie (onze klant) brengen en de klant overtuigen van de juistheid van het rapport   >

Raet

Leon van Berkel
Transitiemanager

Ga naar boven