Eindgebruikers in de zorg hebben vaak moeite met het wennen aan BI-technieken. Daardoor kunnen zorginstellingen de mogelijkheden van BI-oplossingen niet altijd optimaal benutten. Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek door HIMSS Analytics in opdracht van Qlik.

Meer dan de helft van de zorginstellingen beschikt momenteel over een BI-oplossing, maar een groot deel daarvan benut nog niet alle mogelijkheden. Dat komt bij 89 procent door de eindgebruiker. Ook het worstelen met de datakwaliteit, de integratie van de klinische workflow en door andere oplossingen zijn hier redenen voor.

Training
Slechts 18 procent van de zorginstellingen investeert al in trainingen voor de eindgebruiker, blijkt uit het onderzoek. Door 36 procent wordt er geïnvesteerd in de integratie van BI-oplossingen met bestaande applicaties en systemen. De ontwikkeling van nieuwe dashboards en predictive analytics wordt door ongeveer een derde van de instellingen gedaan.

Voordelen
De zorginstellingen die een BI-oplossing gebruiken, ervaren hier wel voordelen van. De besluitvorming is nauwkeurig en sneller, geeft de helft van de respondenten aan. Ook kostenbesparing en transparantie worden genoemd. Uiteindelijk heeft dit een positieve invloed op de efficiency, de duur van het ziekenhuisverblijf en de patiënttevredenheid.

Bron: Computable

Meer informatie?
Wij bellen u terug!

Relevante cases

BI Right! kijkt goed naar wat het probleem is en zoekt daar vervolgens een geschikte consultant bij. Bovendien hebben ze niet alleen kennis van hun eigen vakgebied, maar weten ze ook hoe het er in onze markt aan toe gaat.  >

De Hartekamp Groep

Claudia de Jongh
Functioneel Analist

Ga naar boven