Wanneer heeft een medewerker recht op de transitievergoeding die sinds 1 juli 2015 geldt? Een overzicht van de regels en uitzonderingen. 

Hoe zit het?

Iedere werknemer die minimaal twee jaar in dienst is geweest, heeft bij ontslag recht op een transitievergoeding. Dat staat in de Wet Werk en Zekerheid. Toch zijn daar ook uitzonderingen op. Als de werknemer ernstig verwijtbaar heeft gehandeld of nagelaten, jonger dan 18 jaar is en minder dan 12 uur per week werkt of de pensioengerechtigde leeftijd is gepasseerd, geldt dit niet. Een andere uitzondering is als de werkgever failliet is. 

Hoeveel?

Per dienstjaar bedraagt de transitievergoeding een derde maandsalaris. Als de werknemer meer dan tien jaar in dienst is, krijgt hij vanaf dat moment een half maandsalaris per dienstjaar. Is de werknemer ouder dan 50, dan is dit een heel maandsalaris per dienstjaar vanaf het tiende jaar. Het maximum is € 76.000,- of een jaarsalaris. In sommige gevallen mogen werkgevers inzetbaarheids- of transitiekosten van de transitievergoeding aftrekken, mits de werknemer daar schriftelijk mee instemt. 

Bron: Personeelsnet 

Meer informatie?
Wij bellen u terug!

Relevante cases

BI Right! kijkt goed naar wat het probleem is en zoekt daar vervolgens een geschikte consultant bij. Bovendien hebben ze niet alleen kennis van hun eigen vakgebied, maar weten ze ook hoe het er in onze markt aan toe gaat.  >

De Hartekamp Groep

Claudia de Jongh
Functioneel Analist

Ga naar boven