Veel werkgevers durven niet door te vragen als een werknemer zich ziekmeldt, uit angst voor privacyschending. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Aon Nederland onder ruim 150 ondernemers en HR-professionals. Wat mag er wel en niet gevraagd worden? 

Begrip tonen

Doorvragen kan echter weinig kwaad. De werkgever moet zich er wel van bewust zijn dat de werknemer niet verplicht is om te antwoorden. Het kan wel een positief effect hebben bij het voorkomen van langdurig verzuim. Als een werkgever betrokken is en begrip toont, waardeert de werknemer dat vaak. 

Risico’s

Langdurig verzuim blijkt een ingewikkelde kwestie. Bijna de helft van de respondenten zegt hier geen grip op te hebben en een groot deel kent de regels niet goed. Hierdoor loopt men onnodig financiële risico’s, want een langdurig zieke medewerker kan de werkgever in zo’n twaalf jaar ongeveer 200.000 euro gaan kosten. 

Adviezen

Hoe voorkomt u financiële problemen rond langdurig verzuim als werkgever? Ten eerste door oprechte interesse te tonen in de werknemer als mens. Vraag niet alleen naar werkgerelateerde zaken, maar ook naar de persoonlijke situatie. Doe dit regelmatig, niet slechts één keer per jaar. Ook is het verstandig om uit te gaan van mogelijkheden in plaats van beperkingen. Wat kan een werknemer nog wél? Creatief zijn zorgt ervoor dat de werknemer actief blijft. 

 

Meer informatie?
Wij bellen u terug!

Relevante cases

BI Right! kijkt goed naar wat het probleem is en zoekt daar vervolgens een geschikte consultant bij. Bovendien hebben ze niet alleen kennis van hun eigen vakgebied, maar weten ze ook hoe het er in onze markt aan toe gaat.  >

De Hartekamp Groep

Claudia de Jongh
Functioneel Analist

Ga naar boven