Dat het waarderen van medewerkers belangrijk is, spreekt voor zich. Maar dat je dat als werkgever ook kunt doen door aandacht te besteden aan jubilea en belangrijke prestaties, is minder bekend. Dit heeft namelijk een aantal positieve gevolgen: werknemers zijn trotser op de werkgever, leveren betere prestaties en wisselen minder snel van baan. 

 

Mijlpalen

Werknemers in Nederland werken gemiddeld negen jaar bij hun huidige werkgever. Bij oudere medewerkers is dit langer, bij jongeren korter. Wilt u als werkgever uw medewerkers behouden? Dan is het belangrijk om aandacht te besteden aan mijlpalen in de carrière van uw werknemers. Het is hierbij goed om te zorgen voor een systeem waarin de data van de jubilea geregistreerd staan. Zo krijgen managers automatisch een melding wanneer er een belangrijk moment aankomt. Het is ook belangrijk om managers te trainen op het gebied van waardering en erkenning.

 

Emoties

Het is goed om iets tastbaars te geven, zoals een award of ander presentje. Uiteraard wordt dit aangekleed met mooie persoonlijke woorden. Het aantal jaren dienstverband speelt een belangrijke rol: bij een 25-jarig dienstverband horen andere emoties dan bij een vijfjarig dienstverband. Vanaf het tienjarig dienstverband kunt u bijvoorbeeld familieleden uitnodigen. 

 

Speech

Persoonlijke speeches door bijvoorbeeld collega’s, managers of leiders zorgen ervoor dat de jubilaris zich extra gewaardeerd voelt. Hierin kunnen succesverhalen gedeeld worden en kan men vertellen over de kwaliteiten van de jubilaris. Neem hierbij ook de visie van de organisatie mee en vertel wat de jubilaris hierin heeft betekend. Tot slot kunt u de impact van de viering verlengen door deze bijvoorbeeld op te nemen en er op social media aandacht aan te besteden. Het effect wordt hiermee versterkt. 

 

Meer informatie?
Wij bellen u terug!

Relevante cases

BI Right! kijkt goed naar wat het probleem is en zoekt daar vervolgens een geschikte consultant bij. Bovendien hebben ze niet alleen kennis van hun eigen vakgebied, maar weten ze ook hoe het er in onze markt aan toe gaat.  >

De Hartekamp Groep

Claudia de Jongh
Functioneel Analist

Ga naar boven