Met analyses kan de HR-afdeling van een bedrijf veel bereiken. Er zijn verschillende soorten analyses met ieder hun eigen doeleinden. Deze vier HR-analyses zou u in ieder geval moeten kennen, omdat ze het succes van uw organisatie kunnen vergroten. 

 

Bedrijfscultuuranalyse

De cultuur binnen een bedrijf is moeilijk te veranderen. Het is een verzameling (vaak onuitgesproken) regels, systemen en gedragspatronen binnen een bedrijf. Met bedrijfscultuuranalyse kunt u de bedrijfscultuur of -culturen leren begrijpen en beoordelen. Dit stelt u in staat om veranderingen in de cultuur bij te houden, te begrijpen hoe de cultuur verandert en waarschuwingssignalen te krijgen wanneer bepaalde culturen zich niet op een positieve manier ontwikkelen. Ook kun je zo mensen werven die binnen de bedrijfscultuur passen. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen door de klantenservicegesprekken te analyseren. 

 

Wervingskanaalanalyse 

Medewerkers vormen de grootste kostenpost én de grootste kans in de meeste bedrijven. Met een wervingskanaalanalyse komt u erachter waar uw beste medewerkers vandaan komen en welke wervingskanalen het meest effectief zijn. Dit houdt in het analyseren van de werknemerwaarde met behulp van KPI’s, zoals toegevoegde waarde en rendement per werknemer. Enquêtes en interviews zijn ook waardevolle informatiebronnen. 

 

Leiderschapsanalyse 

Slecht leiderschap kost geld, of het nu gaat om een bedrijf, afdeling of team. Het voorkomt ook dat een bedrijf zijn volledige potentieel bereikt. Leiderschapsanalyse pakt de verschillende dimensies van het leiderschap aan en legt de goede en slechte prestaties bloot. Gegevens over leiderschap prestaties kunnen worden verkregen door het gebruik van enquêtes, focusgroepen, werknemersinterviews of etnografie. Het is raadzaam om het verzamelen van gegevens anoniem te maken, zodat de werknemers zich echt open kunnen stellen en nuttige informatie leveren. 

 

Werknemersprestatie-analyse 

Uw bedrijf heeft capabele, goed presterende medewerkers nodig om te overleven en te groeien. Met werknemersprestatie-analyse kunt u de individuele werknemersprestaties beoordelen. Dit kan inzicht geven in wie er goed presteert en wie er nog extra training of begeleiding nodig heeft. Het verzamelen van gegevens hierover kan op vele innovatieve manieren, zoals big data analytics en prestatieassessments. 

 

Meer informatie?
Wij bellen u terug!

Relevante cases

BI Right! kijkt goed naar wat het probleem is en zoekt daar vervolgens een geschikte consultant bij. Bovendien hebben ze niet alleen kennis van hun eigen vakgebied, maar weten ze ook hoe het er in onze markt aan toe gaat.  >

De Hartekamp Groep

Claudia de Jongh
Functioneel Analist

Ga naar boven