Hoe haal je als organisatie de beste digitale medewerkers binnen, oftewel de nieuwe generatie werknemers? Door hen een optimale HR-experience te bieden. Hoe pakt u dit aan? Flexibiliteit is het sleutelwoord. 

1. Op de juiste manier communiceren

Pas uw communicatiemethodes aan aan die van de digitale medewerkers. Het is belangrijk om de communicatie persoonlijk en relevant te maken, zodat het de doelgroep aanspreekt. 

2. Relevante data verzamelen

Verzamel relevante data om de boodschap te ondersteunen. Met deze gegevens kunt u bijvoorbeeld ook inspelen op eventuele behoeften. De gegevens kunnen ook worden gebruikt om feedback te geven, iets wat de digitale medewerker vaak waardeert. 

3. Waardevolle relaties 

Investeer tijd in face-to-face contact met medewerkers. Digitaal werken kan een kloof creëren, maar door regelmatig persoonlijk contact kunt u dat voorkomen. Onthoud belangrijke informatie, dit zorgt voor een extra persoonlijke touch in de communicatie. 

4. Flexibel zijn

Digitale medewerkers houden van flexibiliteit. Het is slim om hen realtime toegang te geven tot belangrijke HR-informatie, bijvoorbeeld via hun smartphone of de cloud. De cloud is sowieso een prettige oplossing voor mensen die op afstand werken. Realtime informatie maakt het mogelijk om sneller beslissingen te nemen. 

5. Virtuele teams

Geef samenwerking een nieuwe betekenis door virtuele teams samen te stellen. Dit heeft veel voordelen, zoals flexibiliteit en de mogelijkheid tot gemeenschappelijk leren. 

 

Meer informatie?
Wij bellen u terug!

Relevante cases

BI Right! kijkt goed naar wat het probleem is en zoekt daar vervolgens een geschikte consultant bij. Bovendien hebben ze niet alleen kennis van hun eigen vakgebied, maar weten ze ook hoe het er in onze markt aan toe gaat.  >

De Hartekamp Groep

Claudia de Jongh
Functioneel Analist

Ga naar boven