HR-managers zullen steeds meer bezig zijn met het verzamelen en interpreteren van informatie om het gedrag van werknemers in kaart te brengen. Big data is niet langer alleen een trend, maar blijft in de toekomst van grote toegevoegde waarde voor organisaties.

 

Tools

Er komt steeds meer software op de markt die voor HR-doeleinden gebruikt kan worden. Zo is er een elektronische badge die de communicatie van medewerkers registreert om zo de teamprestaties te kunnen voorspellen. Een ander voorbeeld is een bedrijf dat gegevens uit mail en online agenda’s verzamelt om de werknemerstevredenheid en prestaties te verbeteren. Zulke dingen zijn dus zeker geen science fiction meer, aangezien steeds meer grote bedrijven ze gaan gebruiken.

 

People analytics

Bij dit soort nieuwe tools is het wel de vraag of de privacy niet in het geding komt en of werknemers zich er prettig bij zullen voelen. Toch wordt ‘people analytics’ steeds belangrijker in de toekomst. De HR-manager speelt hierin de belangrijke rol van datawetenschapper. Het draait niet meer alleen om sociale vaardigheden, maar meer om het omgaan met gegevens en deze analyseren.

 

Meer informatie?
Wij bellen u terug!

Relevante cases

BI Right! kijkt goed naar wat het probleem is en zoekt daar vervolgens een geschikte consultant bij. Bovendien hebben ze niet alleen kennis van hun eigen vakgebied, maar weten ze ook hoe het er in onze markt aan toe gaat.  >

De Hartekamp Groep

Claudia de Jongh
Functioneel Analist

Ga naar boven