Scrum is één van de bekendste agile-methodes. Maar hoe weet u nu of u het op de juiste manier aanpakt?

Scrum is een goede manier om productontwikkeling, ontwikkelingsstrategie en ontwikkelingsteams te beheren en doelen te bereiken. Eén van de belangrijkste doelen van Scrum Masters is om hun teams gefocust te houden, zodat scrum effectief en efficiënt werkt. Het is wel vaak de vraag hoe je dit op een goede manier kunt meten. De sprints en snelheid zijn een goede indicatie, net zoals de PSPI (Potentially Shippable Product Increment).


Andere methodes

Andere waardevolle methodes zijn:
• Geplande user stories versus geleverde user stories om de planningefficiëntie te bepalen.
• Geplande user stories versus geaccepteerde user stories om de kwaliteit van de leveringen te bepalen.
• Fouten die zijn gevonden tijdens de ontwikkeling of na de release.
• De (sprint)Burndown-techniek laat zien welk werk er nog gedaan moet worden en hoeveel tijd er nog is in de vorm van een grafiek.
• Epic en Release Burndown toont de ontwikkelingsuitbreiding op grotere schaal dan Burndown-grafiek.
De reden om teams te meten, is niet alleen om te zien hoe effectief ze werken, maar ook hoe ze hun werk, processen en bedrijfswaarden kunnen verbeteren.


Zakelijke waarde

Welk team wordt meer gewaardeerd, het team dat sneller levert of het team dat meer producten levert? Zakelijke waarde kan in verschillende dingen zitten. De producteigenaar, stakeholders en het team moeten samen bepalen wat de zakelijke waarde inhoudt. Anders kunnen er geen doelen gesteld of succescriteria bepaald worden. Time-to-market, toename in klanttevredenheid, vermogen om te innoveren, toename in omzet: dit kunnen allemaal belangrijke waarden zijn voor een organisatie.

Meer informatie?
Wij bellen u terug!

Relevante cases

BI Right! kijkt goed naar wat het probleem is en zoekt daar vervolgens een geschikte consultant bij. Bovendien hebben ze niet alleen kennis van hun eigen vakgebied, maar weten ze ook hoe het er in onze markt aan toe gaat.  >

De Hartekamp Groep

Claudia de Jongh
Functioneel Analist

Ga naar boven