BI Right! ontwikkelt samen met Microsoft en Rubicon BV een BI-omgeving voor ING, met als doel het coderen en beheren van Regulatory Reports. Deze Reports zijn van cruciaal belang voor het uitrollen van het nieuwe financiële platform van ING wereldwijd.

Als internationale bank heeft ING te maken met lokale wetgeving en verplichtingen naar de overheid. In Ierland moet men bijvoorbeeld in beeld hebben welke inwoners van het land klant zijn bij ING en welke rentebedragen zij hebben ontvangen over hun tegoeden. ING is verplicht om deze gegevens aan de overheid uit te leveren.

 

BI Right! heeft voor ING een nieuwe omgeving ingericht: MIBI, oftewel Microsoft Integrated Business Intelligence. Om deze MIBI met data te voeden, werden verschillende projecten tegelijkertijd opgestart. Zo werd er een Data Integration Lake (DIL) in het leven geroepen om in één keer alle data aan te vragen vanuit de ING-systemen GRID en Finacle.

 

BI Right! heeft de volgende taken verricht:

 

·         Bepalen van de informatiebehoefte

·         Data inlezen van GRID en Finacle

·         Inrichten van een OLAP-oplossing

·         Inrichten van Sharepoint en beveiliging op de Cubus

·         Inrichten van een OTAP-straat

·         Opstellen van beveiligingsdocumentatie voor interne beveiliging bij ING

·         Opstellen van businessrules voor verschillende oplossingen

·         Opstellen van testdata en excessrapportages

In drie maanden tijd wordt er een werkende BI-omgeving opgetuigd, die voldoet aan de rapportagevraagstukken van Ierland en Groot-Brittanië. Daarna wordt er gewerkt aan de verplichtingen richting Bulgarije. Uiteindelijk worden er twintig landen binnen Europa van rapportages voorzien. 

 

Ga naar boven